Sajttekercs tejfölös kukoricával recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Sajttekercshez:
- 30 dkg jó minőségű trappista sajt
- 3 db(100 g/db)tömlős sajt
- 20 dkg csirkemell sonka
- 1 db lila hagyma
- 1 csokor petrezselyemlevél
- 3 db főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tejfölös kukoricához:
- 1 kg morzsolt fagyasztott kukorica
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 ek liszt
- 5 dl tejföl
- só
Elkészítése:
Sajttekercs:
Gyöngyöző vízbe nejlonzacskóba téve kb: 30 percig olvasztjuk a sajtot. Közben a tömlős sajtot összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel, lila hagymával és a reszelt főtt tojással. A megolvadt sajtot folpackon vékonyra nyújtjuk. Rátesszük a csirkemell szeleteket,megkenjük a sajtkrémmel. Fólia segítségével felcsavarjuk, 1 napig hűtjük és szeleteljük.
Tejfölös kukorica:
4-5 ek olajon a kukoricát lefödve 10 percig pároljuk. Közben a fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük és a kukoricához adjuk.
A lisztet a tejföllel és a sóval simára keverjük és a fokhagymás kukoricára öntjük. 2 percig forraljuk majd olajjal kikent tepsibe öntjük és 10 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.