Hozzávalók:
Sajttekercshez:
Tejfölös kukoricához:
Elkészítése:
Sajttekercs:
Gyöngyöző vízbe nejlonzacskóba téve kb: 30 percig olvasztjuk a sajtot. Közben a tömlős sajtot összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel, lila hagymával és a reszelt főtt tojással. A megolvadt sajtot folpackon vékonyra nyújtjuk. Rátesszük a csirkemell szeleteket,megkenjük a sajtkrémmel. Fólia segítségével felcsavarjuk, 1 napig hűtjük és szeleteljük.
Tejfölös kukorica:
4-5 ek olajon a kukoricát lefödve 10 percig pároljuk. Közben a fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük és a kukoricához adjuk.
A lisztet a tejföllel és a sóval simára keverjük és a fokhagymás kukoricára öntjük. 2 percig forraljuk majd olajjal kikent tepsibe öntjük és 10 percig sütjük.