Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttekercs recept

Sajttekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg edami sajt(Azért edami, mert azt olvastam hogy ezt könnyebb nyújtani, mint a trappistát)
    • 10 dkg vaj
    • 30 dkg sonka
    • 1 doboz sajtkrém, vagy 1 tömlős sajt
    • 5 kemény  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • petrezselyem
    • 1 kisebb lila hagyma
    • mustár
    • fehér bors

    Elkészítése:

    A sajtot folpackba csomagolom, majd sütőzacskóba teszem és forrásba lévő vízben 25-30 percig főzöm.

    A tojásokat megfőzöm kettéválasztom. A sárgájához hozzákeverem a vajat, az apróra vágott lila hagymát, a mustárt, a sót és a borsot. A fehérjét apróra vágom és a sajtkrémbe forgatom az apróra vágott petrezselyemmel.

    Amikor a sajt teljesen megolvadt deszkára borítom és kinyújtom. A deszkát előtte meg lehet kenni olajjal, hogy könnyebben feljöjjön majd a sajt.

    Rákenem a tojásfehérjés sajtos krémet, majd egymásmellé fektetem a sonkát végül rákenem a tojássárgát is. Szorosan feltekerem és folpackba csomagolva a hűtőbe pihentetem minimum 4-5 órát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá