Sajttekercs recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg edami sajt(Azért edami, mert azt olvastam hogy ezt könnyebb nyújtani, mint a trappistát)
- 10 dkg vaj
- 30 dkg sonka
- 1 doboz sajtkrém, vagy 1 tömlős sajt
- 5 kemény FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- petrezselyem
- 1 kisebb lila hagyma
- mustár
- fehér bors
- só
Elkészítése:
A sajtot folpackba csomagolom, majd sütőzacskóba teszem és forrásba lévő vízben 25-30 percig főzöm.
A tojásokat megfőzöm kettéválasztom. A sárgájához hozzákeverem a vajat, az apróra vágott lila hagymát, a mustárt, a sót és a borsot. A fehérjét apróra vágom és a sajtkrémbe forgatom az apróra vágott petrezselyemmel.
Amikor a sajt teljesen megolvadt deszkára borítom és kinyújtom. A deszkát előtte meg lehet kenni olajjal, hogy könnyebben feljöjjön majd a sajt.
Rákenem a tojásfehérjés sajtos krémet, majd egymásmellé fektetem a sonkát végül rákenem a tojássárgát is. Szorosan feltekerem és folpackba csomagolva a hűtőbe pihentetem minimum 4-5 órát.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.