Sajttekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg edami sajt(Azért edami, mert azt olvastam hogy ezt könnyebb nyújtani, mint a trappistát)
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg sonka
  • 1 doboz sajtkrém, vagy 1 tömlős sajt
  • 5 kemény tojás
  • petrezselyem
  • 1 kisebb lila hagyma
  • mustár
  • fehér bors

Elkészítése:

A sajtot folpackba csomagolom, majd sütőzacskóba teszem és forrásba lévő vízben 25-30 percig főzöm.

A tojásokat megfőzöm kettéválasztom. A sárgájához hozzákeverem a vajat, az apróra vágott lila hagymát, a mustárt, a sót és a borsot. A fehérjét apróra vágom és a sajtkrémbe forgatom az apróra vágott petrezselyemmel.

Amikor a sajt teljesen megolvadt deszkára borítom és kinyújtom. A deszkát előtte meg lehet kenni olajjal, hogy könnyebben feljöjjön majd a sajt.

Rákenem a tojásfehérjés sajtos krémet, majd egymásmellé fektetem a sonkát végül rákenem a tojássárgát is. Szorosan feltekerem és folpackba csomagolva a hűtőbe pihentetem minimum 4-5 órát.