Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-zöldséges tekercs recept

Sajtos-zöldséges tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12 lapka sajt
    • 10 dkg füstölt sajt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg franciasaláta alap
    • 10 dkg tömlős krémsajt
    • 1 tk vaj
    • 1 tk mustár
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 3 szál petrezselyem

    Elkészítése:

    A zöldségeket megfőzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni.

    A lapka sajtokat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy kissé fedjék egymást a széleik. Szórjuk meg a lereszelt füstölt sajttal, és tegyük be előmelegített, 150 fokos sütőbe. Addig hagyjuk bent, amíg a sajtok kissé összemelegednek, olvadnak. Ekkor kivesszük, és hagyjuk hűlni.

    A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk, és félbevágjuk. A sárgáját kivesszük, a fehérjét pedig apróra felkockázzuk.

    A sajtkrémet sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított tojásfehérjét és az apróra vágott petrezselyemzöldet.

    A tojások sárgáját villával összetörjük, majd vajjal és mustárral alaposan kikeverjük.

    Az időközben kihűlt sajtlapra rátesszük a tojásfehérjét-sajtos krémet, egyenletesen elsimítjuk. Rátesszük a zöldségeket, ezt is elegyengetjük, majd rásimítjuk a tojássárgáját krémet a tetejére, és végül feltekerjük a sütőpapír segítségével.

    Tegyük hűtőbe néhány órára (tálalásig), majd szeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá