Sajtos-zöldséges tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 12 lapka sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 4 tojás
  • 30 dkg franciasaláta alap
  • 10 dkg tömlős krémsajt
  • 1 tk vaj
  • 1 tk mustár
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 3 szál petrezselyem

Elkészítése:

A zöldségeket megfőzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni.

A lapka sajtokat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy kissé fedjék egymást a széleik. Szórjuk meg a lereszelt füstölt sajttal, és tegyük be előmelegített, 150 fokos sütőbe. Addig hagyjuk bent, amíg a sajtok kissé összemelegednek, olvadnak. Ekkor kivesszük, és hagyjuk hűlni.

A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk, és félbevágjuk. A sárgáját kivesszük, a fehérjét pedig apróra felkockázzuk.

A sajtkrémet sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított tojásfehérjét és az apróra vágott petrezselyemzöldet.

A tojások sárgáját villával összetörjük, majd vajjal és mustárral alaposan kikeverjük.

Az időközben kihűlt sajtlapra rátesszük a tojásfehérjét-sajtos krémet, egyenletesen elsimítjuk. Rátesszük a zöldségeket, ezt is elegyengetjük, majd rásimítjuk a tojássárgáját krémet a tetejére, és végül feltekerjük a sütőpapír segítségével.

Tegyük hűtőbe néhány órára (tálalásig), majd szeletelve kínáljuk.