Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-kolbászos pillangó recept

Sajtos-kolbászos pillangó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg vaj
    • 1 kk só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek tejföl
    • 0,5 csomag sütőpor

    Töltelék:

    • 15 dkg sajt
    • 25 dkg kolbász
    • 1 közepes lila hagyma

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 tk szezámmag

    Díszítés:

    • 8 koktélparadicsom
    • 1 csokor snidling
    • 2 ek majonéz

    Elkészítése:

    A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat és elmorzsoljuk a liszttel. Mehet bele a tojás és a tejföl. Alaposan gyúrjuk össze a tésztát, majd lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

    Minden korong közepébe teszünk egy kis reszelt sajtot, fél karika kolbászt és egy kis cikk lila hagymát. Félbehajtjuk, és a széleket jól összenyomkodjuk.

    Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe sorakoztatjuk és tetejüket felvert tojással lekenjük. Szezámmaggal megszórjuk, és 180 fokos sütőben szép világosra sütjük.

    Ha megsült, 1-1 darabot egymással szembefordítunk úgy, hogy a boltíves oldala kifelé nézzen. Apróra vágott snidlinggel megszórjuk a közepét.

    Koktélparadicsom a fejük. Ici-pici majonézzel elkészítjük a szemüket és a szájukat. Egy-egy snidlingszár vége a pillangó csápja.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá