Sajtos-kolbászos pillangó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 kk só
  • 2 tojás
  • 1 ek tejföl
  • 0,5 csomag sütőpor

Töltelék:

  • 15 dkg sajt
  • 25 dkg kolbász
  • 1 közepes lila hagyma

Tetejére:

  • 1 tojás
  • 3 tk szezámmag

Díszítés:

  • 8 koktélparadicsom
  • 1 csokor snidling
  • 2 ek majonéz

Elkészítése:

A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat és elmorzsoljuk a liszttel. Mehet bele a tojás és a tejföl. Alaposan gyúrjuk össze a tésztát, majd lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Minden korong közepébe teszünk egy kis reszelt sajtot, fél karika kolbászt és egy kis cikk lila hagymát. Félbehajtjuk, és a széleket jól összenyomkodjuk.

Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe sorakoztatjuk és tetejüket felvert tojással lekenjük. Szezámmaggal megszórjuk, és 180 fokos sütőben szép világosra sütjük.

Ha megsült, 1-1 darabot egymással szembefordítunk úgy, hogy a boltíves oldala kifelé nézzen. Apróra vágott snidlinggel megszórjuk a közepét.

Koktélparadicsom a fejük. Ici-pici majonézzel elkészítjük a szemüket és a szájukat. Egy-egy snidlingszár vége a pillangó csápja.