Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mexikói sonkás-tojásos-zöldséges őzgerinc recept

Mexikói sonkás-tojásos-zöldséges őzgerinc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 45 dkg mexikói zöldségkeverék
    • 1 dkg vaj
    • 2 dl tejföl
    • 16 dkg majonéz
    • mustár
    • bors
    • citromlé
    • 3 ek púpozott zselatin
    • 6-8 szelet négyzet alakú gépsonka
    • 5 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A mexikói zöldségkeveréket 1 dkg vajon kevés víz, és só hozzáadásával puhára pároljuk. (Víz ne maradjon a végén alatta.)

    Közben a majonézből, a mustárból és a tejfölből só, bors és citromlé hozzáadásával elkészítjük a mártást.
    3 púpos ek zselatint 1,5-2 dl vízben feloldunk, felmelegítjük.

    Ha a mexikói saláta kihűlt, összekeverjük. Először a zselatint a mártáshoz, majd a salátát hozzá.
    Amíg a saláta hűl, gépsonkával kibéleljük az őzgerincsütőt. A gépsonka alá tehetünk fóliát, úgy könnyebb lesz majd kiszedni.

    A massza felét beleöntjük, 8-10 percre hűtőbe tesszük dermedni (nem a fagyasztóba).

    Kivesszük a hűtőből, és beletesszük a tojásokat, majd ráöntjük a maradék masszát. Befedjük a sonkával.
    Fóliával letakarjuk, hogy ne száradjon ki. Hűtőbe tesszük pár órára, és utána lehet szeletelni.

    A mexikói sonkás-tojásos-zöldséges őzgerinc kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 216 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá