Hozzávalók:
Elkészítése:
A mexikói zöldségkeveréket 1 dkg vajon kevés víz, és só hozzáadásával puhára pároljuk. (Víz ne maradjon a végén alatta.)
Közben a majonézből, a mustárból és a tejfölből só, bors és citromlé hozzáadásával elkészítjük a mártást.
3 púpos ek zselatint 1,5-2 dl vízben feloldunk, felmelegítjük.
Ha a mexikói saláta kihűlt, összekeverjük. Először a zselatint a mártáshoz, majd a salátát hozzá.
Amíg a saláta hűl, gépsonkával kibéleljük az őzgerincsütőt. A gépsonka alá tehetünk fóliát, úgy könnyebb lesz majd kiszedni.
A massza felét beleöntjük, 8-10 percre hűtőbe tesszük dermedni (nem a fagyasztóba).
Kivesszük a hűtőből, és beletesszük a tojásokat, majd ráöntjük a maradék masszát. Befedjük a sonkával.
Fóliával letakarjuk, hogy ne száradjon ki. Hűtőbe tesszük pár órára, és utána lehet szeletelni.