Mexikói sonkás-tojásos-zöldséges őzgerinc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 45 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 1 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 16 dkg majonéz
  • mustár
  • bors
  • citromlé
  • 3 ek púpozott zselatin
  • 6-8 szelet négyzet alakú gépsonka
  • 5 főtt tojás

Elkészítése:

A mexikói zöldségkeveréket 1 dkg vajon kevés víz, és só hozzáadásával puhára pároljuk. (Víz ne maradjon a végén alatta.)

Közben a majonézből, a mustárból és a tejfölből só, bors és citromlé hozzáadásával elkészítjük a mártást.
3 púpos ek zselatint 1,5-2 dl vízben feloldunk, felmelegítjük.

Ha a mexikói saláta kihűlt, összekeverjük. Először a zselatint a mártáshoz, majd a salátát hozzá.
Amíg a saláta hűl, gépsonkával kibéleljük az őzgerincsütőt. A gépsonka alá tehetünk fóliát, úgy könnyebb lesz majd kiszedni.

A massza felét beleöntjük, 8-10 percre hűtőbe tesszük dermedni (nem a fagyasztóba).

Kivesszük a hűtőből, és beletesszük a tojásokat, majd ráöntjük a maradék masszát. Befedjük a sonkával.
Fóliával letakarjuk, hogy ne száradjon ki. Hűtőbe tesszük pár órára, és utána lehet szeletelni.