Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Majonézes karfiol recept

Majonézes karfiol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 db közepes karfiol
    • kevés petrezselyem zöld
    • 2-3 cikk fokhagyma

    Majonézhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 kiskanál mustár
    • olaj a kikeveréshez

    Elkészítése:

    A karfiolokat meg főzzük, leszűrjük a létől majd megtörjük. Miközben fő a karfiol a majonézet kilehet kavarni vagy mixerezni, egy nagyobb edénybe, amibe majd a megtört karfiol is belekerül. A petrezselymet is felaprítjuk.

    Ha ezzel mind megvagyunk akkor egybelehet tenni, jól összekavarni, sózni. A végén belereszelni a fokhagymát kisebb fokú reszelővel, majd a petrezselyem zöldet is beletesszük és jól összekavarjuk. Hagyjuk kicsit, hogy az ízek összeérjenek, majd kenyérre kenve, zöldséggel lehet fogyasztani. Jó étvágyat! :)

    Tipp:

    Fokhagyma lehet kevesebb, annak függvényében, hogy ki mennyire szereti.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá