Majonézes karfiol

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 db közepes karfiol
  • kevés petrezselyem zöld
  • 2-3 cikk fokhagyma

Majonézhez:

  • 1 tojás sárgája
  • 1 kiskanál mustár
  • olaj a kikeveréshez

Elkészítése:

A karfiolokat meg főzzük, leszűrjük a létől majd megtörjük. Miközben fő a karfiol a majonézet kilehet kavarni vagy mixerezni, egy nagyobb edénybe, amibe majd a megtört karfiol is belekerül. A petrezselymet is felaprítjuk.

Ha ezzel mind megvagyunk akkor egybelehet tenni, jól összekavarni, sózni. A végén belereszelni a fokhagymát kisebb fokú reszelővel, majd a petrezselyem zöldet is beletesszük és jól összekavarjuk. Hagyjuk kicsit, hogy az ízek összeérjenek, majd kenyérre kenve, zöldséggel lehet fogyasztani. Jó étvágyat! :)

Tipp:

Fokhagyma lehet kevesebb, annak függvényében, hogy ki mennyire szereti.