Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lazac tatár recept

Lazac tatár
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg füstölt lazac
    • 2 ek fekete kaviár
    • 1 db újhagyma
    • 2 tk tejföl (20 %-os)
    • 1-2 tk kapor
    • őrölt fehér bors
    • citromlé

    Elkészítése:

    A füstölt lazacot, az újhagymát, és a kaprot vágjuk fel apróra.

    Ezután a tejfölhöz adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát, a kaprot, és ízlés szerint sózzuk és szórjuk meg őrölt borssal, csepegtessük meg citromlével, majd keverjük alaposan össze. (a sózással vigyázzunk, mert a füstölt lazac sós)

    Végül adjuk hozzá az apróra vágott lazacot, és a kaviárt, majd óvatosan keverjük össze. Ezután fóliával lefedve, tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

    Közben vékonyan szeleteljük fel a kiflit, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

    Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra.

    Tálalás előtt vegyük ki a lazac tatárt a hűtőből, majd kanalazzuk rá a kiflikarikákra és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá