Lazac tatár

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt lazac
  • 2 ek fekete kaviár
  • 1 db újhagyma
  • 2 tk tejföl (20 %-os)
  • 1-2 tk kapor
  • őrölt fehér bors
  • citromlé

Elkészítése:

A füstölt lazacot, az újhagymát, és a kaprot vágjuk fel apróra.

Ezután a tejfölhöz adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát, a kaprot, és ízlés szerint sózzuk és szórjuk meg őrölt borssal, csepegtessük meg citromlével, majd keverjük alaposan össze. (a sózással vigyázzunk, mert a füstölt lazac sós)

Végül adjuk hozzá az apróra vágott lazacot, és a kaviárt, majd óvatosan keverjük össze. Ezután fóliával lefedve, tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Közben vékonyan szeleteljük fel a kiflit, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra.

Tálalás előtt vegyük ki a lazac tatárt a hűtőből, majd kanalazzuk rá a kiflikarikákra és úgy kínáljuk.