Kacsamáj szelet eperbor zselében recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg pecsenye kacsamáj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 ek liba-, vagy kacsazsír
- 1 dl főzőtejszín
- 2,5 dl eperbor
- 3 dl tej
- só
- őrölt bors
- 1 kávéskanál majoránna
- 1 csomag zselatin lap
Elkészítése:
A kacsamájat este beáztatjuk a tejbe, és hűtőbe tesszük.
Serpenyőben a zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a kacsamájat, és a zúzott fokhagymát. Enyhén sózzuk, fűszerezzük törött borssal, majoránnával, és megpirítjuk.
Ha kész, hagyjuk kihűlni. Két szép darab májat félreteszünk, ha kihűlt vékony szeleteket vágunk belőle.
A többit tálba öntjük. Hozzáadjuk a tejszínt és 0,5 dl eperbort, és egy botmixer segítségével pürésítjük. Ha szükséges, még fűszerezzük, ha túl sűrű, adunk hozzá még zsírt, és jól elkeverjük.
Az eperbor zseléhez a tasakon lévő elkészítési utasítás szerint járunk el, a zselatin feloldódása után hozzáöntjük a maradék eperbort, elkeverjük, és kihűtjük. Egy megfelelő méretű tálcát kibélelünk műanyagfóliával. Elhelyezzük rajta a májszeleteket, ráöntjük a kihűlt zselét, és hűtőbe tesszük. Ha megdermedt felvágjuk.
A pástétomot pirított magos kenyérszeletekre kenjük, elhelyezünk rajta egy eperbor zselével kiöntött kacsamáj szeletet. Hideg előételnek, vendégváró falatnak alkalmas.
Tipp:
Eperbor helyett ízlés szerint használhatunk más gyümölcsbort, vagy tokaji aszút.
A kacsamáj szelet eperbor zselében kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »