Hozzávalók:
Elkészítése:
A kacsamájat este beáztatjuk a tejbe, és hűtőbe tesszük.
Serpenyőben a zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a kacsamájat, és a zúzott fokhagymát. Enyhén sózzuk, fűszerezzük törött borssal, majoránnával, és megpirítjuk.
Ha kész, hagyjuk kihűlni. Két szép darab májat félreteszünk, ha kihűlt vékony szeleteket vágunk belőle.
A többit tálba öntjük. Hozzáadjuk a tejszínt és 0,5 dl eperbort, és egy botmixer segítségével pürésítjük. Ha szükséges, még fűszerezzük, ha túl sűrű, adunk hozzá még zsírt, és jól elkeverjük.
Az eperbor zseléhez a tasakon lévő elkészítési utasítás szerint járunk el, a zselatin feloldódása után hozzáöntjük a maradék eperbort, elkeverjük, és kihűtjük. Egy megfelelő méretű tálcát kibélelünk műanyagfóliával. Elhelyezzük rajta a májszeleteket, ráöntjük a kihűlt zselét, és hűtőbe tesszük. Ha megdermedt felvágjuk.
A pástétomot pirított magos kenyérszeletekre kenjük, elhelyezünk rajta egy eperbor zselével kiöntött kacsamáj szeletet. Hideg előételnek, vendégváró falatnak alkalmas.
Eperbor helyett ízlés szerint használhatunk más gyümölcsbort, vagy tokaji aszút.