Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos derelye recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • fél kg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg darált sertéshús
    • 6 dkg vaj
    • 2 dl tejföl
    • kis fej aprított hagyma
    • só, bors

    Elkészítése:

    A lisztből egy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsal és vízzel félkemény tésztát gyúrunk, melyből három cipót alakítunk ki, melyeket egyenként vékonyra nyújtjuk. A hagymát megpirítjuk a vajon, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd megpároljuk.A tűzről levesszük és hozzáadjuk a  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSt és elkeverjük. Ezzel a töltelékkel derelyeszerűen megtöltjük a kinyújtott tészta egyik oldalát egyenlő távközönként. A tészta másik felét megkenjük vékonyan vízzel és ráborítjuk a megtöltött részre. Derelyevágóval vagy késsel feldaraboljuk, és a szélét lenyomkodjuk, hogy ne follyon ki a töltelék. Bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük és egy kis olajat vagy vajat keverünk hozzá. Külön csészében adhatunk mellé különböző mártásokat, vagy tejfölt és reszelt sajtot is. Még melegen tálaljuk.

    Megjegyzés: A húshoz különböző zöldségeket is adhatunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá