Húsos derelye

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • fél kg liszt
  • 2 tojás
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 6 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • kis fej aprított hagyma
  • só, bors

Elkészítése:

A lisztből egy tojással és vízzel félkemény tésztát gyúrunk, melyből három cipót alakítunk ki, melyeket egyenként vékonyra nyújtjuk. A hagymát megpirítjuk a vajon, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd megpároljuk.A tűzről levesszük és hozzáadjuk a tojást és elkeverjük. Ezzel a töltelékkel derelyeszerűen megtöltjük a kinyújtott tészta egyik oldalát egyenlő távközönként. A tészta másik felét megkenjük vékonyan vízzel és ráborítjuk a megtöltött részre. Derelyevágóval vagy késsel feldaraboljuk, és a szélét lenyomkodjuk, hogy ne follyon ki a töltelék. Bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük és egy kis olajat vagy vajat keverünk hozzá. Külön csészében adhatunk mellé különböző mártásokat, vagy tejfölt és reszelt sajtot is. Még melegen tálaljuk.

Megjegyzés: A húshoz különböző zöldségeket is adhatunk.