Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi pesto recept

Házi pesto
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:

    • 50 g bazsalikom levél
    • 70 g fenyőmag
    • 20 g parmezán
    • 4 teáskanál extraszűz olívaolaj (+ a hígításhoz tetszőleges mennyiségben)
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 evőkanál citromlé
    • bors

    Elkészítése:

    A bazsalikom leveleket kézi mozsárban összetörjük.

    A fenyőmagot egy száraz serpenyőben aranybarnára sütjük, majd a bazsalikomhoz adjuk és együtt pépesre törjük. Aprítógépet is használhatunk, de a fém és a bazsalikom kölcsönhatása miatt kissé fémes ízű lehet!

    Hozzáadjuk az olívaolajat, citromlevet, reszelt parmezánt és reszelt fokhagymát, majd sóval, borssal ízesítjük és annyi olívaolajat adunk még hozzá, amennyivel számunkra megfelelően krémes, lágy állagot kapunk.

    Végül üvegbe töltjük, vékony réteg olívaolajat öntünk rá és lezárjuk.

    Hűtőben tárolva 1-2 hétig is eláll, de akár fagyasztóba is tehetjük ügyelve rá, hogy maradjon egy ujjnyi hely a tetején lévő olaj és az üveg fedele között. Ezzel a módszerrel fél évig is fagyaszthatjuk fogyasztásig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek