Házi pesto recept

Hozzávalók:
- 50 g bazsalikom levél
- 70 g fenyőmag
- 20 g parmezán
- 4 teáskanál extraszűz olívaolaj (+ a hígításhoz tetszőleges mennyiségben)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál citromlé
- só
- bors
Elkészítése:
A bazsalikom leveleket kézi mozsárban összetörjük.
A fenyőmagot egy száraz serpenyőben aranybarnára sütjük, majd a bazsalikomhoz adjuk és együtt pépesre törjük. Aprítógépet is használhatunk, de a fém és a bazsalikom kölcsönhatása miatt kissé fémes ízű lehet!
Hozzáadjuk az olívaolajat, citromlevet, reszelt parmezánt és reszelt fokhagymát, majd sóval, borssal ízesítjük és annyi olívaolajat adunk még hozzá, amennyivel számunkra megfelelően krémes, lágy állagot kapunk.
Végül üvegbe töltjük, vékony réteg olívaolajat öntünk rá és lezárjuk.
Hűtőben tárolva 1-2 hétig is eláll, de akár fagyasztóba is tehetjük ügyelve rá, hogy maradjon egy ujjnyi hely a tetején lévő olaj és az üveg fedele között. Ezzel a módszerrel fél évig is fagyaszthatjuk fogyasztásig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »