Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi krémsajt recept

Házi krémsajt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 450 g 20 %-os tejföl
    • 450 g natúr joghurt
    • csepegtetéshez – textil pelenka vagy géz anyag

    Elkészítése:

    A tejfölt és joghurtot fakanállal összekeverjük egy nagy tálban, majd textilbe öntjük a masszánkat.

    A textil négy sarkát átellenben csomózzuk és egy éjszakát fellógatva, csepegtetjük ki belőle a savót. Én ezt egy fakanál és vállfa segítségével a mosogató felé lógatva oldottam meg :)

    Hűvös helyen lecsurogni a savót belőle. Ez 3-4 óra alatt megtörténik, de hagyhatjuk tovább is még,betéve a hűtőbe egy műanyag szűrőben, magas lábas fölé téve.

    A kicsepegő savót feltétlen őrizzük meg, hiszen fel tudjuk használni pékárú sütésénél!

    Ha előre tudjuk, hogy sós dolgokhoz lesz rá szükség, akkor a tejfölbe keverhetünk 2 dobozonként fél teáskanál sót kicsurgatás előtt.

    450 g tejfölből kb 250 g krémsajtot kapunk

    Krémünket ízesíthetjük tetszés szerint fűszerekkel, friss fűszernövényekkel, édes és sós változatban egyaránt finom és egészséges :)

    Amennyiben “keményebb” krémet szeretnénk úgy 2 x 450 g 20%-os tejföllel tegyük ugyanezt.

    Tipp:

    Egy éjszaka a hűtőben csöpögést számoljátok hozzá:)))

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá