Házi krémsajt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 450 g 20 %-os tejföl
  • 450 g natúr joghurt
  • csepegtetéshez – textil pelenka vagy géz anyag

Elkészítése:

A tejfölt és joghurtot fakanállal összekeverjük egy nagy tálban, majd textilbe öntjük a masszánkat.

A textil négy sarkát átellenben csomózzuk és egy éjszakát fellógatva, csepegtetjük ki belőle a savót. Én ezt egy fakanál és vállfa segítségével a mosogató felé lógatva oldottam meg :)

Hűvös helyen lecsurogni a savót belőle. Ez 3-4 óra alatt megtörténik, de hagyhatjuk tovább is még,betéve a hűtőbe egy műanyag szűrőben, magas lábas fölé téve.

A kicsepegő savót feltétlen őrizzük meg, hiszen fel tudjuk használni pékárú sütésénél!

Ha előre tudjuk, hogy sós dolgokhoz lesz rá szükség, akkor a tejfölbe keverhetünk 2 dobozonként fél teáskanál sót kicsurgatás előtt.

450 g tejfölből kb 250 g krémsajtot kapunk

Krémünket ízesíthetjük tetszés szerint fűszerekkel, friss fűszernövényekkel, édes és sós változatban egyaránt finom és egészséges :)

Amennyiben “keményebb” krémet szeretnénk úgy 2 x 450 g 20%-os tejföllel tegyük ugyanezt.

Tipp:

Egy éjszaka a hűtőben csöpögést számoljátok hozzá:)))