Hagymás-virslis tojássaláta leveles kosárban recept

Hozzávalók kb 8 db kosárhoz:
- 2 cs élesztős, leveles tészta
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- 1 tk egész mák
Töltelék:
- 3 db füstölt virsli
- 3 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg mascarpone
- 2 ek tejföl
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
Az előnyújtott leveles tésztából egy 6 cm-es formával (vagy pohárral) szúrjunk ki 12 db tésztakorongot. Ezután 8 db tésztakorongnak a közepét szúrjuk ki egy kisebb formával.
A nagy tésztakorongok szélét kenjük le az előzőleg kissé felvert tojással, majd helyezzünk rá egy nagyobb, kiszúrt tésztakört. Ezután azt is kenjük le a tojással, majd helyezzünk rá szintén egy nagyobb, kiszúrt tésztát és kenjük le a tojással (a maradék tésztakorongokkal is így járjunk el!!!).
Ezután helyezzük az elkészült tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire, egymástól kicsit távolabb, majd az alját böködjük meg több helyen egy villával, hogy sütés közben ne emelkedjen majd meg és tegyük kb 30 percre hideg helyre (sütés közben nőni fog a tészta…..).
A visszamaradt tésztakorongokat kenjük le tojással, szórjuk meg egész mákkal, majd szintén helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb.15-20 perc alatt szép pirosra, ropogósra a tésztát (én légkeverésnél, 170 fokon sütöttem).
A sütőből kivéve a kosárkákat hűtsük ki teljesen mielőtt megtöltenénk.
A keményre főzött tojásoknak távolítsuk el a sárgáját, a fehérjét pedig vágjuk fel kisebb kockákra (a sárgáját együk meg, mert nem lesz rá szükség).
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A virslit vágjuk félbe, majd szintén vágjuk fel kisebb kockákra.
Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd süssük világos zsemleszínűre. Ezután adjuk hozzá a felkockázott virslit, szórjuk meg egy csipet sóval, ízlés szerint őrölt borssal, kevergetve süssük pár percig, majd vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a tejfölt, szórjuk meg egy csipet sóval, majd keverjük simára. Ezután adjuk hozzá a sült hagymás-virslit, keverjük alaposan össze, majd keverjük hozzá az előzőleg felkockázott tojásfehérjét is (kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk utána).
A teljesen kihűlt leveles kosárba kanalazzuk bele a salátát, ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott paprikával, helyezzük rá a tésztakorongot, majd úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »