Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-szalonnás omlett recept

Gombás-szalonnás omlett
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 vékony 10 cm-es szalonna csík
    • 4 közepes csiperkegomba
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet őrölt szerecsendió
    • 3 szál petrezselyemlevél

    Elkészítése:

    A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra szeljük és egy közepes méretű serpenyőben zsírjára pirítjuk.

    A zsírból kivesszük a megpirult szalonnákat, rádobjuk a gombát és pár perc alatt megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből. A tojást egy tálkába ütjük és meghintjük szerecsendióval, kicsit felverjük egy villával.

    A tojást ráöntjük a szalonnazsírra, rászórjuk a pirított gombát, majd a szalonnát. Legvégül pedig megszórjuk a megmosott, apróra vágott petrezselyemlevéllel. Mérsékelt lángon kb. 10 perc alatt megsütjük.

    A serpenyőből egy nagyobb lapos tányérra csúsztatva, melegen, friss kenyérrel kínáljuk.

    Tipp:

    Egy finom omlett és már jól indul a nap.
    A szalonnát jól kiegészíti a gomba. Fincsi, laktató.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá