Gombás-szalonnás omlett

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 2 vékony 10 cm-es szalonna csík
  • 4 közepes csiperkegomba
  • 3 tojás
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 3 szál petrezselyemlevél

Elkészítése:

A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra szeljük és egy közepes méretű serpenyőben zsírjára pirítjuk.

A zsírból kivesszük a megpirult szalonnákat, rádobjuk a gombát és pár perc alatt megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből. A tojást egy tálkába ütjük és meghintjük szerecsendióval, kicsit felverjük egy villával.

A tojást ráöntjük a szalonnazsírra, rászórjuk a pirított gombát, majd a szalonnát. Legvégül pedig megszórjuk a megmosott, apróra vágott petrezselyemlevéllel. Mérsékelt lángon kb. 10 perc alatt megsütjük.

A serpenyőből egy nagyobb lapos tányérra csúsztatva, melegen, friss kenyérrel kínáljuk.

Tipp:

Egy finom omlett és már jól indul a nap.
A szalonnát jól kiegészíti a gomba. Fincsi, laktató.