Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Friss saláta Camembert-el, pirított szezámmaggal, fügés balzsamecettel recept

Friss saláta Camembert-el, pirított szezámmaggal, fügés balzsamecettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 doboz (220 g) Camembert sajt, én rúzsflórával érleltet használtam
    • 1 csomag madárbegy saláta
    • 1/2 fej jégsaláta
    • 1 csomag hónapos retek
    • 1 fej lila hagyma
    • 2-3 evőkanál szezámmag
    • fügés balzsamecet
    • só, bors, olívaolaj

    Elkészítése:

    A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A madárbegy salátát hideg vízzel, alaposan átmossuk, lecsepegtetjük. A jégsaláta külső leveleit is leöblítjük, majd félbevágva, kétujjnyi csíkokra szeleteljük.

    A retket is megmossuk, vékonyan felkarikázzuk a lila hagymával együtt. A sajtot vékony szeletekre vágjuk.

    A saláta összeállításához a zöldségeket egy nagy tálban összekeverjük. Tálaláskor, a tányérra halmozunk a zöldségekből, köré rendezzük a sajtszeleteket és az egészet meghintjük pirított szezámmaggal.

    Megcsurgatjuk egy kevés olívaolajjal, meghintjük ízlés szerint, egy leheletnyi sóval és borssal. A saláta mellé pedig sűrű, fügés balzsamecetet öntünk.

    Tipp:

    Ezt a friss és finom salátát, bármilyen alkalomra elkészíthetjük. Akár, előételként, vagy egy könnyű vacsoraként is fogyaszthatjuk.

    A fügés balzsamecet édeskés-savas íze, nagyon jól kiegészíti a camembert sajt érett, erőteljes ízét, a pirított szezámmag pedig egy kis füstös aromát ad az egész salátának.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá