Friss saláta Camembert-el, pirított szezámmaggal, fügés balzsamecettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 doboz (220 g) Camembert sajt, én rúzsflórával érleltet használtam
  • 1 csomag madárbegy saláta
  • 1/2 fej jégsaláta
  • 1 csomag hónapos retek
  • 1 fej lila hagyma
  • 2-3 evőkanál szezámmag
  • fügés balzsamecet
  • só, bors, olívaolaj

Elkészítése:

A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A madárbegy salátát hideg vízzel, alaposan átmossuk, lecsepegtetjük. A jégsaláta külső leveleit is leöblítjük, majd félbevágva, kétujjnyi csíkokra szeleteljük.

A retket is megmossuk, vékonyan felkarikázzuk a lila hagymával együtt. A sajtot vékony szeletekre vágjuk.

A saláta összeállításához a zöldségeket egy nagy tálban összekeverjük. Tálaláskor, a tányérra halmozunk a zöldségekből, köré rendezzük a sajtszeleteket és az egészet meghintjük pirított szezámmaggal.

Megcsurgatjuk egy kevés olívaolajjal, meghintjük ízlés szerint, egy leheletnyi sóval és borssal. A saláta mellé pedig sűrű, fügés balzsamecetet öntünk.

Tipp:

Ezt a friss és finom salátát, bármilyen alkalomra elkészíthetjük. Akár, előételként, vagy egy könnyű vacsoraként is fogyaszthatjuk.

A fügés balzsamecet édeskés-savas íze, nagyon jól kiegészíti a camembert sajt érett, erőteljes ízét, a pirított szezámmag pedig egy kis füstös aromát ad az egész salátának.