Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Franciasaláta strasbourgi tojással recept

Franciasaláta strasbourgi tojással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Francia salátához:

    • 2 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 2 burgonya
    • 1 alma
    • 3 csemege uborka
    • 20 dkg zöldborsó
    • 3 dl tejföl, vagy joghurt
    • 3 ek házi majonéz
    • 1 ek mustár
    • 1 kk porcukor
    • 0,5 citrom leve
    • 0,2 dl száraz fehér bor
    • őrölt fehér bors

    Strasbourgi  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁShoz:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg vaj
    • 15 dkg libamájkrém
    • bors
    • snidling

    Elkészítése:

    Francia saláta:

    A répát, a fehérrépát és a burgonyát meghámozom, apró kockákra vágom, és enyhén sós vízben kb. fél óra alatt puhára főzöm.
    Ha friss, vagy mirelit zöldborsót használok, akkor azt is a zöldségekkel együtt főzöm, ha konzerv, akkor csak a végén adom a salátához.

    Amikor minden megfőtt, leszűröm, és hagyom kihűlni.

    Öntet:

    A tejfölhöz adom a majonézt, mustárt, porcukrot, citromlevet és a bort. Borsozom és jól összekeverem. Az alma magházát kivágom, majd az almát és az uborkát is apróra vágom. A konzerv zöldborsót lecsepegtetem. Ha kihűlt a zöldség, mindent az öntetbe forgatok, és fogyasztásig hűtőben tárolom.

    Strasbourgi tojás:

    A tojásokat 8-10 perc alatt keményre főzöm, megtisztítom, hosszában kettévágom. A sárgáját kikanalazom, a puha vajjal, libamájkrémmel, sóval, pici borssal habosra keverem, végül az apróra vágott snidlinggel elkeverem.
    Az így elkészített krémet a félbevágott tojásokba töltöm, és saláta levelekre rakom.

    Fogyasztásig hűtőbe teszem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá