Hozzávalók:
Francia salátához:
Strasbourgi tojáshoz:
Elkészítése:
A répát, a fehérrépát és a burgonyát meghámozom, apró kockákra vágom, és enyhén sós vízben kb. fél óra alatt puhára főzöm.
Ha friss, vagy mirelit zöldborsót használok, akkor azt is a zöldségekkel együtt főzöm, ha konzerv, akkor csak a végén adom a salátához.
Amikor minden megfőtt, leszűröm, és hagyom kihűlni.
A tejfölhöz adom a majonézt, mustárt, porcukrot, citromlevet és a bort. Borsozom és jól összekeverem. Az alma magházát kivágom, majd az almát és az uborkát is apróra vágom. A konzerv zöldborsót lecsepegtetem. Ha kihűlt a zöldség, mindent az öntetbe forgatok, és fogyasztásig hűtőben tárolom.
A tojásokat 8-10 perc alatt keményre főzöm, megtisztítom, hosszában kettévágom. A sárgáját kikanalazom, a puha vajjal, libamájkrémmel, sóval, pici borssal habosra keverem, végül az apróra vágott snidlinggel elkeverem.
Az így elkészített krémet a félbevágott tojásokba töltöm, és saláta levelekre rakom.
Fogyasztásig hűtőbe teszem.