Franciasaláta strasbourgi tojással

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Francia salátához:

  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 2 burgonya
  • 1 alma
  • 3 csemege uborka
  • 20 dkg zöldborsó
  • 3 dl tejföl, vagy joghurt
  • 3 ek házi majonéz
  • 1 ek mustár
  • 1 kk porcukor
  • 0,5 citrom leve
  • 0,2 dl száraz fehér bor
  • őrölt fehér bors

Strasbourgi tojáshoz:

  • 8 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg libamájkrém
  • bors
  • snidling

Elkészítése:

Francia saláta:

A répát, a fehérrépát és a burgonyát meghámozom, apró kockákra vágom, és enyhén sós vízben kb. fél óra alatt puhára főzöm.
Ha friss, vagy mirelit zöldborsót használok, akkor azt is a zöldségekkel együtt főzöm, ha konzerv, akkor csak a végén adom a salátához.

Amikor minden megfőtt, leszűröm, és hagyom kihűlni.

Öntet:

A tejfölhöz adom a majonézt, mustárt, porcukrot, citromlevet és a bort. Borsozom és jól összekeverem. Az alma magházát kivágom, majd az almát és az uborkát is apróra vágom. A konzerv zöldborsót lecsepegtetem. Ha kihűlt a zöldség, mindent az öntetbe forgatok, és fogyasztásig hűtőben tárolom.

Strasbourgi tojás:

A tojásokat 8-10 perc alatt keményre főzöm, megtisztítom, hosszában kettévágom. A sárgáját kikanalazom, a puha vajjal, libamájkrémmel, sóval, pici borssal habosra keverem, végül az apróra vágott snidlinggel elkeverem.
Az így elkészített krémet a félbevágott tojásokba töltöm, és saláta levelekre rakom.

Fogyasztásig hűtőbe teszem.