Fokhagymás-parmezános grillezett kukorica recept

Hozzávalók:
- 8 darab zsenge kukorica
- 4 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 50 g parmezán
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 230 fokon grill fokozaton vagy a grill sütőt.
Tegyük a vajat (olvasztva), a fokhagymát (felaprítva), a sót és a borsot egy tálba és alaposan keverjük össze.
A kukoricáról hajtsuk le a héját, majd dörzsöljük be a fokhagymás-vajas keverék felével, ezután hajtsukrá vissza a héját.
Helyezzük a kukoricát közvetlenül a grillrácsra és 25-30 percig süssük, időnként megforgatva, amíg a kukorica megpuhul.
Ha kész, akkor vegyük le a grillről, hámozzuk meg és dobjuk ki a héját. Tegyük a kukoricát a tálcára, csepegtessük meg a maradék vajjal, majd szórjuk meg parmezánnal.
Tipp: ha szeretjük a csípőset, akkor kevés chili pelyhet is keverhetünk a fűszeres vajba.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »