Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás-parmezános grillezett kukorica recept

Fokhagymás-parmezános grillezett kukorica
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 8 darab zsenge kukorica
    • 4 evőkanál vaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • bors
    • 50 g parmezán

    Elkészítése:

    A sütőt melegítsük elő 230 fokon grill fokozaton vagy a grill sütőt.

    Tegyük a vajat (olvasztva), a fokhagymát (felaprítva), a sót és a borsot egy tálba és alaposan keverjük össze.

    A kukoricáról hajtsuk le a héját, majd dörzsöljük be a fokhagymás-vajas keverék felével, ezután hajtsukrá vissza a héját.

    Helyezzük a kukoricát közvetlenül a grillrácsra és 25-30 percig süssük, időnként megforgatva, amíg a kukorica megpuhul.

    Ha kész, akkor vegyük le a grillről, hámozzuk meg és dobjuk ki a héját. Tegyük a kukoricát a tálcára, csepegtessük meg a maradék vajjal, majd szórjuk meg parmezánnal.

    Tipp: ha szeretjük a csípőset, akkor kevés chili pelyhet is keverhetünk a fűszeres vajba.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek