Fokhagymás-parmezános grillezett kukorica recept

Hozzávalók:
- 8 darab zsenge kukorica
- 4 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 50 g parmezán
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 230 fokon grill fokozaton vagy a grill sütőt.
Tegyük a vajat (olvasztva), a fokhagymát (felaprítva), a sót és a borsot egy tálba és alaposan keverjük össze.
A kukoricáról hajtsuk le a héját, majd dörzsöljük be a fokhagymás-vajas keverék felével, ezután hajtsukrá vissza a héját.
Helyezzük a kukoricát közvetlenül a grillrácsra és 25-30 percig süssük, időnként megforgatva, amíg a kukorica megpuhul.
Ha kész, akkor vegyük le a grillről, hámozzuk meg és dobjuk ki a héját. Tegyük a kukoricát a tálcára, csepegtessük meg a maradék vajjal, majd szórjuk meg parmezánnal.
Tipp: ha szeretjük a csípőset, akkor kevés chili pelyhet is keverhetünk a fűszeres vajba.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »