Fokhagymás-parmezános grillezett kukorica

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 darab zsenge kukorica
  • 4 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 50 g parmezán

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 230 fokon grill fokozaton vagy a grill sütőt.

Tegyük a vajat (olvasztva), a fokhagymát (felaprítva), a sót és a borsot egy tálba és alaposan keverjük össze.

A kukoricáról hajtsuk le a héját, majd dörzsöljük be a fokhagymás-vajas keverék felével, ezután hajtsukrá vissza a héját.

Helyezzük a kukoricát közvetlenül a grillrácsra és 25-30 percig süssük, időnként megforgatva, amíg a kukorica megpuhul.

Ha kész, akkor vegyük le a grillről, hámozzuk meg és dobjuk ki a héját. Tegyük a kukoricát a tálcára, csepegtessük meg a maradék vajjal, majd szórjuk meg parmezánnal.

Tipp: ha szeretjük a csípőset, akkor kevés chili pelyhet is keverhetünk a fűszeres vajba.