Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Elzászi szendvics recept

Elzászi szendvics
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg savanyú káposzta
    • 1 db francia kenyér
    • 10 dkg húsos szalonna
    • 3 fej vöröshagyma
    • só, bors
    • 2 ek liszt
    • 3 db virsli
    • 2 ek mustár

    Elkészítése:
    A szalonnát apróra vágjuk, zsírjára sütjük és egy megpucolt, felkockázott vöröshagymát dinsztelünk meg rajta.

    A megmosott és felaprított savanyú káposztát beleforgatjuk, megsózzuk, borsozzuk és lefedve puhára pároljuk. A maradék hagymát felszeleteljük és kevés olajon megfonnyasztjuk.

    A francia kenyeret 3 részre vágjuk, majd lapjában elfelezzük és a belsejüket kikaparjuk.

    A kivájt alsó részbe párolt káposztát rakunk, a sült hagyma felével beterítjük és a virslit rátesszük. Mustárral megkenjük többi káposztával befedjük, a maradék hagymát rászórjuk, végül a kenyerek felső részét ráborítjuk.

    Egyenként alufóliába csomagoljuk és előmelegített sütőbe a rácsra tesszük, és 10 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá