Elzászi szendvics

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elzászi szendvics

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 db francia kenyér
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 2 ek liszt
  • 3 db virsli
  • 2 ek mustár

Elkészítése:
A szalonnát apróra vágjuk, zsírjára sütjük és egy megpucolt, felkockázott vöröshagymát dinsztelünk meg rajta.

A megmosott és felaprított savanyú káposztát beleforgatjuk, megsózzuk, borsozzuk és lefedve puhára pároljuk. A maradék hagymát felszeleteljük és kevés olajon megfonnyasztjuk.

A francia kenyeret 3 részre vágjuk, majd lapjában elfelezzük és a belsejüket kikaparjuk.

A kivájt alsó részbe párolt káposztát rakunk, a sült hagyma felével beterítjük és a virslit rátesszük. Mustárral megkenjük többi káposztával befedjük, a maradék hagymát rászórjuk, végül a kenyerek felső részét ráborítjuk.

Egyenként alufóliába csomagoljuk és előmelegített sütőbe a rácsra tesszük, és 10 percig sütjük.