Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkini szuflé recept

Cukkini szuflé
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 17 dkg cukkini
    • 0,5 dl tej
    • 1,5 dkg vaj
    • 1,5 dkg liszt
    • 4 dkg sajt (pl. eidami, parmezán..)
    • 1 db újhagyma
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt fehér bors

    A formák kenéséhez vaj, szóráshoz zsemlemorzsa.

    Elkészítése:

    A cukkinit kockázzuk fel, majd enyhén sós vízbe főzzük puhára. Ezután szűrjük le, majd a tejjel együtt turmixoljuk össze.

    A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és állandó keverés mellett, addig pirítsuk hogy világos színű maradjon. (vigyázzunk nehogy megbarnuljon) Ekkor vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a cukkinipürét, és keverjük simára.

    Ezután tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá az apróra felvágott újhagymát, majd állandó keverés mellett, rotyogtassuk három percig.

    Vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot, és ízlés szerint a fűszereket. Ezután egyenként keverjük hozzá a tojások sárgáját, majd apránként, óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét.

    A formákat kenjük ki vajjal, majd szórjuk meg zsemlemorzsával.

    Ezután egyenlően elosztva kanalazzuk a formákba a masszát, majd töröljük körbe a formák belső peremét. (így a tészta nem ragad a forma falához, és szépen felemelkedik)

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára. (én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem)

    A sütőből kivéve azonnal tálaljuk. (én próbaképpen bent hagytam a kikapcsolt, meleg sütőben, és 15 percig szépen megtartotta a formáját, csak utána kezdett el összeesni)

    Ezt a sós szuflét tálalhatjuk előételként, vagy nagy melegben édesség helyett desszertként is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá