Céklás túrókrém recept

Hozzávalók:
- 1 cékla, meghámozva, lereszelve
- 2 cm-es torma, frissen reszelve
- 1-2 evőkanál frissen csavart citromlé
- 1 csapott mokkáskanál só
- 1 kiskanál méz
- 2 dl tejföl
- 25 dkg túró
Elkészítése:
Meghámozzuk a friss céklát, és a tormával együtt apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzákeverjük a citrom levét, a sót és a mézet. Ezután botmixer, vagy turmix segítségével pépesítjük. A zöldség pépet keverjük össze a tejföllel és a túróval.
A céklás túrókrémet jól hűtsük be, és néhány óráig hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A céklás túrókrémet pirítóssal, illetve grillezett zöldségekkel fogyasszák!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »