Céklás túrókrém recept
Hozzávalók:
- 1 cékla, meghámozva, lereszelve
- 2 cm-es torma, frissen reszelve
- 1-2 evőkanál frissen csavart citromlé
- 1 csapott mokkáskanál só
- 1 kiskanál méz
- 2 dl tejföl
- 25 dkg túró
Elkészítése:
Meghámozzuk a friss céklát, és a tormával együtt apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzákeverjük a citrom levét, a sót és a mézet. Ezután botmixer, vagy turmix segítségével pépesítjük. A zöldség pépet keverjük össze a tejföllel és a túróval.
A céklás túrókrémet jól hűtsük be, és néhány óráig hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A céklás túrókrémet pirítóssal, illetve grillezett zöldségekkel fogyasszák!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









