Bazsalikomos ricottahab, paradicsomzselével recept

Hozzávalók:
- 10 dkg (korpovit) keksz
- 8 dkg olvasztott vaj
- 25 dkg ricotta
- 2 dl tejszín
- aprított bazsalikom
- só, bors
Paradicsomzselé:
- 150 ml paradicsom ívólé
- 1 kk cukor
- só, bors
- 2 zselatinlap
Elkészítése:
A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal
A ricottát egy tálba tesszük, hozzáöntjük a tejszínt és habbá verjük, majd ízesítjük és hozzákeverjük a bazsalikomot.
A habot és a kekszet felváltva poharakba rétegezzük úgy, hogy a tetejére hab kerüljön (a kekszből egy keveset félreteszünk).
A zselatinlapokat vízbe áztatjuk. A paradicsomot ízesítjük és felmelegítjük, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat és addig keverjük amíg fel nem oldódik.
Amikor már a paradicsom kihűlt, eloszlatjuk a ricottahab tetején. Kekszmorzsával és bazsalikomlevéllel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »