Bazsalikomos ricottahab, paradicsomzselével recept

Hozzávalók:
- 10 dkg (korpovit) keksz
- 8 dkg olvasztott vaj
- 25 dkg ricotta
- 2 dl tejszín
- aprított bazsalikom
- só, bors
Paradicsomzselé:
- 150 ml paradicsom ívólé
- 1 kk cukor
- só, bors
- 2 zselatinlap
Elkészítése:
A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal
A ricottát egy tálba tesszük, hozzáöntjük a tejszínt és habbá verjük, majd ízesítjük és hozzákeverjük a bazsalikomot.
A habot és a kekszet felváltva poharakba rétegezzük úgy, hogy a tetejére hab kerüljön (a kekszből egy keveset félreteszünk).
A zselatinlapokat vízbe áztatjuk. A paradicsomot ízesítjük és felmelegítjük, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat és addig keverjük amíg fel nem oldódik.
Amikor már a paradicsom kihűlt, eloszlatjuk a ricottahab tetején. Kekszmorzsával és bazsalikomlevéllel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »