Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconbe göngyölt spárga mártogatóssal recept

Baconbe göngyölt spárga mártogatóssal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • fehér, vagy zöld spárga
    • szeletelt bacon

    Mártogatóshoz:

    • 1 pohár joghurt (150 g)
    • 1 szál újhagyma zöldje
    • kis marék friss kapor
    • kevés citromlé
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A spárgákat a síp alatt megtisztítjuk, a végét, ami fás lehet, levágjuk. Baconszelettel spirál alakban betekerjük. Az utolsó hajtást megtűzzük fogpiszkálóval, hogy ne bomoljon ki sütés közben. Fűszerezésre nincs szükség, mert a bacon füstös, sós íze a sütés közben megízesíti a spárgát.

    Teflonos tepsibe, vagy sütőtálba sorjázzuk, és 180 fokon az előmelegített sütőben a bacon pirulásáig sütjük.

    Ezalatt elkészítjük hozzá a mártogatóst. Az újhagymát és kaprot a lehető legapróbbra vágjuk, összekeverjük 1 pohár joghurttal, kevés citromlével, sózzuk borsozzuk.

    Tipp:

    Más mártogatóssal is finom. Adhatunk mellé csípős salsa szószt, de akár majonézt is. Gyors, egyszerű vendégvárónak is kitűnő!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá