Baconbe göngyölt spárga mártogatóssal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Baconbe göngyölt spárga mártogatóssal

Hozzávalók:

  • fehér, vagy zöld spárga
  • szeletelt bacon

Mártogatóshoz:

  • 1 pohár joghurt (150 g)
  • 1 szál újhagyma zöldje
  • kis marék friss kapor
  • kevés citromlé
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A spárgákat a síp alatt megtisztítjuk, a végét, ami fás lehet, levágjuk. Baconszelettel spirál alakban betekerjük. Az utolsó hajtást megtűzzük fogpiszkálóval, hogy ne bomoljon ki sütés közben. Fűszerezésre nincs szükség, mert a bacon füstös, sós íze a sütés közben megízesíti a spárgát.

Teflonos tepsibe, vagy sütőtálba sorjázzuk, és 180 fokon az előmelegített sütőben a bacon pirulásáig sütjük.

Ezalatt elkészítjük hozzá a mártogatóst. Az újhagymát és kaprot a lehető legapróbbra vágjuk, összekeverjük 1 pohár joghurttal, kevés citromlével, sózzuk borsozzuk.

Tipp:

Más mártogatóssal is finom. Adhatunk mellé csípős salsa szószt, de akár majonézt is. Gyors, egyszerű vendégvárónak is kitűnő!