Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babkrémmel töltött gombafejek recept

Babkrémmel töltött gombafejek
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 15 db gomba

    A töltelékhez:

    • 20 dkg főtt bab
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • néhány szelet kenyér bele, vagy egy zsemle
    • 1 ek (házi) darált paprika
    • 10 dkg kenőmájas
    • őrölt bors
    • petrezselyemzöld

    A mártogatóhoz:

    • 2 dl tejföl
    • 1 ek mustár
    • őrölt bors
    • petrezselyemzöld
    • 2 szál karikára vágott újhagyma

    Elkészítése:

    A sós, babérleveles vízben megfőzött babot összekeverjük egy tojással, kenyérbéllel, vagy tépkedett zsemlével, 1 evőkanál házi sós, darált paprikával, kevés petrezselyemzölddel, majd kézi mixerrel összedolgozzuk, pépesítjük.

    A gombafejeket belülről körbevágjuk, majd a töltelékkel megtöltjük. Kevés olíva olajat alá csorgatva, előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Használható hozzá konzerv bab is.

    Ha marad kevés töltelék, melegszendvics krémként elhasználható.

    A mártogató hozzávalóit összekeverem, a gombafejekkel együtt tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá