Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Arancini olasz rizsgolyók recept

Arancini olasz rizsgolyók
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg rizs
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 szál bazsalikom
    • őrölt fehér bors
    • 10 dkg parmezán sajt
    • zsemlemorzsa
    • 20 dkg mozzarella sajt
    • étolaj a sütéshez

    Elkészítése:

    Készíthetjük maradék főtt vagy párolt rizsből is. Ha frissen készítjük, akkor a rizst megfőzzük, langyosra hűtjük.

    A parmezánt lereszeljük. A bazsalikomot apróra a mozzarella sajtot kb 1×1 cm-es kockákra vágjuk.

    A rizsbe keverjük a reszelt parmezánt, apróra vágott bazsalikomot, tojást. Ízesítjük borssal, sóval.

    A rizsből diónyi golyókat készítünk és mindegyik közepébe egy-egy sajtkockát teszünk.

    Megformázzuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban közepes lángon kisütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá