Zöldséges sertéspörkölt teljes kiőrlésű nokedlivel recept

Hozzávalók:
- 500 g sertés hús
- 4 burgonya
- 150 g zöldborsó
- 150 g zöldbab
- 2 fej vöröshagyma
- 1 mk curry por
- 3 mk pirospaprika
- só
- bors
- 2 ek olaj
- 2 ek liszt
- 4 gerezd fokhagyma
- 200 g teljes kiőrlésű liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- tejföl
Elkészítése:
A húst öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és adjuk hozzá a kockákra vágott vöröshagymát. Ha forr, szedjük le a habját, és adjuk hozzá a pirospaprikát, a curry port, sózzuk és borsozzuk. Mikor már majdnem megpuhult a hús, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, a zöldborsót, a zöldbabot. és készre főzzük.
Ekkor elkészítjük a rántást. Felhevítjük az olajat, ráreszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, felöntjük vízzel, és a pörkölthöz adjuk.
Végül elkészítjük a nokedlit. A lisztet 1 tojással, sóval és vízzel közepesen lágy tésztává keverjük.
Forrásban levő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Ezzel a nokedlivel és tejföllel tálaljuk a pörköltet.
A zöldséges sertéspörkölt teljes kiőrlésű nokedlivel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »