Zöldséges sertéspörkölt teljes kiőrlésű nokedlivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g sertés hús
  • 4 burgonya
  • 150 g zöldborsó
  • 150 g zöldbab
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 mk curry por
  • 3 mk pirospaprika
  • bors
  • 2 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 200 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tojás
  • tejföl

Elkészítése:

A húst öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és adjuk hozzá a kockákra vágott vöröshagymát. Ha forr, szedjük le a habját, és adjuk hozzá a pirospaprikát, a curry port, sózzuk és borsozzuk. Mikor már majdnem megpuhult a hús, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, a zöldborsót, a zöldbabot. és készre főzzük.

Ekkor elkészítjük a rántást. Felhevítjük az olajat, ráreszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, felöntjük vízzel, és a pörkölthöz adjuk.

Végül elkészítjük a nokedlit. A lisztet 1 tojással, sóval és vízzel közepesen lágy tésztává keverjük.

Forrásban levő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Ezzel a nokedlivel és tejföllel tálaljuk a pörköltet.