Zöldséges rizottó parmezánnal recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 liter zöldségleves vagy húsleves alaplé (csirkecsontból készült nálam az alaplé, valamelyik nap, ezt tettem félre)
- 4 ek zsiradék
- 2 fej vöröshagyma felaprítva
- 3 nagyobb sárgarépa kockázva
- 1 nagyobb cukkini kockázva
- 500 g rizs (legjobb hozzá a arborio, de nálam sima rizsből készült)
- 1 csomó újhagyma vékonyra karikázva
- 200 g zöldborsó (fagyasztott)
- só
- tálaláskor parmezán sajt
Elkészítése:
Az alaplé legyen kellőképpen forró. Egy nagyobb edényben hevítsük fel az olajat, erre tegyük az apróra vágott vöröshagymát, répát és cukkinit sózzuk meg majd pirítsuk nagyjából 3 percig. Adjuk hozzá a rizst is és azzal együtt állandó keverés mellett további 2 percig pirítsuk.
Ezután az alapléből 1 merőkanálnyit hozzáadva addig főzzük kevergetve, amíg a rizs a lét fel nem szívja. Ezt ismételgessük mindaddig míg van az alapléből illetve, amíg a rizs meg nem puhul. Amikor megpuhult adjuk hozzá még a zöldborsót és a karikázott újhagymát is további 5 percig főzve.
Tálaláskor parmezán sajttal kell megszórni.
Tipp:
Ez a mennyiség nagyjából 4-5 fő részére elegendő.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.