Zöldséges rizottó parmezánnal recept
Hozzávalók:
- 3 liter zöldségleves vagy húsleves alaplé (csirkecsontból készült nálam az alaplé, valamelyik nap, ezt tettem félre)
- 4 ek zsiradék
- 2 fej vöröshagyma felaprítva
- 3 nagyobb sárgarépa kockázva
- 1 nagyobb cukkini kockázva
- 500 g rizs (legjobb hozzá a arborio, de nálam sima rizsből készült)
- 1 csomó újhagyma vékonyra karikázva
- 200 g zöldborsó (fagyasztott)
- só
- tálaláskor parmezán sajt
Elkészítése:
Az alaplé legyen kellőképpen forró. Egy nagyobb edényben hevítsük fel az olajat, erre tegyük az apróra vágott vöröshagymát, répát és cukkinit sózzuk meg majd pirítsuk nagyjából 3 percig. Adjuk hozzá a rizst is és azzal együtt állandó keverés mellett további 2 percig pirítsuk.
Ezután az alapléből 1 merőkanálnyit hozzáadva addig főzzük kevergetve, amíg a rizs a lét fel nem szívja. Ezt ismételgessük mindaddig míg van az alapléből illetve, amíg a rizs meg nem puhul. Amikor megpuhult adjuk hozzá még a zöldborsót és a karikázott újhagymát is további 5 percig főzve.
Tálaláskor parmezán sajttal kell megszórni.
Tipp:
Ez a mennyiség nagyjából 4-5 fő részére elegendő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

