Zöldséges rizottó parmezánnal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 liter zöldségleves vagy húsleves alaplé (csirkecsontból készült nálam az alaplé, valamelyik nap, ezt tettem félre)
  • 4 ek zsiradék
  • 2 fej vöröshagyma felaprítva
  • 3 nagyobb sárgarépa kockázva
  • 1 nagyobb cukkini kockázva
  • 500 g rizs (legjobb hozzá a arborio, de nálam sima rizsből készült)
  • 1 csomó újhagyma vékonyra karikázva
  • 200 g zöldborsó (fagyasztott)
  • tálaláskor parmezán sajt

Elkészítése:

Az alaplé legyen kellőképpen forró. Egy nagyobb edényben hevítsük fel az olajat, erre tegyük az apróra vágott vöröshagymát, répát és cukkinit sózzuk meg majd pirítsuk nagyjából 3 percig. Adjuk hozzá a rizst is és azzal együtt állandó keverés mellett további 2 percig pirítsuk.

Ezután az alapléből 1 merőkanálnyit hozzáadva addig főzzük kevergetve, amíg a rizs a lét fel nem szívja. Ezt ismételgessük mindaddig míg van az alapléből illetve, amíg a rizs meg nem puhul. Amikor megpuhult adjuk hozzá még a zöldborsót és a karikázott újhagymát is további 5 percig főzve.

Tálaláskor parmezán sajttal kell megszórni.

Tipp:

Ez a mennyiség nagyjából 4-5 fő részére elegendő.