Zöldséges-kolbászos tarhonya recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 1 kisebb szál füstölt kolbász
- 350 g tarhonya
- 4 paprika
- 4 sárgarépa
- petrezselyem
- só
- bors
- ételízesítő
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy pici olajon megpirítjuk. Rátesszük a felkockázott paprikát, a kolbászkarikákat, és a szintén felkockázott, vagy karikára vágott sárgarépát, és így együtt pirítjuk még egy kicsit.
Mikor már a répa is kezd puhulni, rászórjuk a tarhonyát, amit ismét csak pirítunk egy picit, majd felöntjük vízzel (a tarhonya kétszeresével). Ízesítjük só, bors, petrezselyem és pici ételízesítő hozzáadásával, majd sűrűn kevergetve, hogy le ne égjen, készre főzzük.
Ha kell, akkor pótoljuk még a vizet, mikor kész a tarhonya, lefedve pihentetjük kb. 15 percig.
Tipp:
Variálhatjuk bármilyen zöldséggel, én például nagyon szeretem cukkinivel is.
A zöldséges-kolbászos tarhonya kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


