Zöldséges-kolbászos tarhonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • 1 kisebb szál füstölt kolbász
  • 350 g tarhonya
  • 4 paprika
  • 4 sárgarépa
  • petrezselyem
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy pici olajon megpirítjuk. Rátesszük a felkockázott paprikát, a kolbászkarikákat, és a szintén felkockázott, vagy karikára vágott sárgarépát, és így együtt pirítjuk még egy kicsit.

Mikor már a répa is kezd puhulni, rászórjuk a tarhonyát, amit ismét csak pirítunk egy picit, majd felöntjük vízzel (a tarhonya kétszeresével). Ízesítjük só, bors, petrezselyem és pici ételízesítő hozzáadásával, majd sűrűn kevergetve, hogy le ne égjen, készre főzzük.

Ha kell, akkor pótoljuk még a vizet, mikor kész a tarhonya, lefedve pihentetjük kb. 15 percig.

Tipp:

Variálhatjuk bármilyen zöldséggel, én például nagyon szeretem cukkinivel is.