Zöldbabos lecsó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 kg lecsó paprika
- 1 kg bogyiszlói paprika (elhagyható)
- 4 kg paradicsom
- 2 kg vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma (8-10 gerezd)
- 3 kg zöldbab, fagyasztott
- 20 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg zsír
- 5 dkg pirospaprika
- bors
- só
Elkészítése:
A szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm, majd hozzáadom a zsírt, és a szálasra vágott vöröshagymát megdinsztelem rajta.
Hozzáadom a fagyasztott zöldbabot, és 20-25 percig pirítom, megszórom pirospaprikával, ízles szerint borsozom.
Hozzáadom a tetszőlegesen felaprított paprikát, megsózom, és félpuhára pirítom.
Amikor a paprika összeesett, rávágom a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, és addig főzöm, amíg a paprika és paradicsom a kívánt állagot el nem éri.
Aki szereti, füstölt kolbászt is karikázhat bele. Friss kenyérrel tálalom.
Tipp:
Ezt a mennyiséget (60 adag) egy lecsófőző versenyen bográcsban készítettem. Az arányokat megtartva kevesebb mennyiség is készíthető. A versenyen juhtúrós sztrapacskával tálaltam, aminek a receptje itt található: https://receptneked.hu/egytaletelek/juhturos-sztrapacska-4/
A zöldbabos lecsó kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 8 g