Vörösboros, áfonyás vaddisznópörkölt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg vaddisznócomb, vagy lapocka
- 3 fej vöröshagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 2 dl száraz vörösbor
- 2 ek áfonyalekvár
- 1 hegyes erős paprika/elhagyható/
- 1 kk kömény
- só
- 2-3 tk pirospaprika
- 0,5 kg tarhonya
- étolaj, vagy zsír
Elkészítése:
A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát, paradicsomot és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk.
A tarhonyát az olajon aranybarnára pirítjuk, majd tarhonyától függően két-két és félszeres forró, sós vízzel felöntjük, és fedővel lefedve készre pároljuk.
A szalonnát megpirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, rátesszük a fokhagymát, köményt, a paprikákat és paradicsomot, majd pár percig együtt pároljuk.
Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve pároljuk.
Ha a hús kezd puhulni, ráöntjük a vörösbort, beletesszük az áfonyalekvárt, és lassan készre főzzük.
Nem baj, ha többször zsírjára pirul.
Tálalás előtt a tarhonyát villával átkeverjük, és a pörkölttel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

