Vörösboros, áfonyás vaddisznópörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 80 dkg vaddisznócomb, vagy lapocka
  • 3 fej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 ek áfonyalekvár
  • 1 hegyes erős paprika/elhagyható/
  • 1 kk kömény
  • 2-3 tk pirospaprika
  • 0,5 kg tarhonya
  • étolaj, vagy zsír

Elkészítése:

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát, paradicsomot és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk.

A tarhonyát az olajon aranybarnára pirítjuk, majd tarhonyától függően két-két és félszeres forró, sós vízzel felöntjük, és fedővel lefedve készre pároljuk.

A szalonnát megpirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, rátesszük a fokhagymát, köményt, a paprikákat és paradicsomot, majd pár percig együtt pároljuk.
Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve pároljuk.

Ha a hús kezd puhulni, ráöntjük a vörösbort, beletesszük az áfonyalekvárt, és lassan készre főzzük.

Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

Tálalás előtt a tarhonyát villával átkeverjük, és a pörkölttel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!